Korurasian villi länsi - Näin kesytät kurittomat korut

Onko korurasiasi kuin vallaton villi länsi, jossa kaulakorut sotkeutuvat toisiinsa, sormukset katoavat mystisesti ja korvakorut ajelehtivat ilman pariaan? Nyt on aika ottaa ohjat käsiin ja panna korut ruotuun!
Kaulakorut ojennukseen
Kaulakorut rakastavat sotkeutua toisiinsa tiiviisti: aivan kuin ne ehdoin tahdoin haluaisivat kietoitua muiden korujen syleilyyn – ja siinä samalla tehdä omistajilleen pientä jäynää. Paras tapa estää solmujen syntyminen on ripustaa kaulakorut siististi koukkuihin tai säilyttää ne erillisissä lokeroissa tai omissa korurasioissaan. Matkoilla voit pujottaa ne varovasti pehmeään kankaaseen tai säilyttää ne yksittäin pienissä pusseissa – näin ne pysyvät siisteinä ja käyttövalmiina.
Korvakoruille omat pikku sviitit
Yksinäinen korvakoru on kuin avaimet – aina hukassa silloin, kun sitä tarvitsee. Säilytä korvakoruja pareittain läpinäkyvissä lokeroissa, niiden mukana tulleissa rasioissa, tai pienten korvakorujen kohdalla kiinnitettyinä korvakorukorttiin. Näin ne eivät eksy toisistaan eivätkä katoa mystisesti laatikon pohjalle.
Sormukset järjestykseen
Sormukset tuntuvat joskus katoavan aivan kuin itsestään. Pidä ne yhdessä kauniissa sormustelineessä tai pehmeällä sormusmatolla. Jos säilytät sormuksia laatikossa, voit asettaa ne riviin esimerkiksi pehmeän kangaspalan tai rullatun samettikankaan päälle – näin ne pysyvät paikoillaan ja ovat aina helposti löydettävissä.
Tekstiilikorut suojaan
Tekstiilipohjaiset korut, kuten soutache-korut, vaativat erityistä huolenpitoa. Ne kannattaa säilyttää mahdollisimman suorassa. Näin korut eivät varsinkaan pitkän säilytyksen aikana taivu ja menetä muotoaan. Lisäksi kosteutta on vältettävä – kylpyhuone ei ole hyvä paikka millekään korutyypille, mutta erityisesti tekstiilikorut voivat kärsiä kosteudesta. Säilytä ne mieluiten kuivassa paikassa ja tarvittaessa kevyesti tuetussa rasiassa, jotta ne säilyvät kauniina pitkään.
Näin hopeakorut säilyvät kauniina pidempään
Hopeakorut voivat tummua ajan myötä, mutta oikeanlainen säilytys pitää ne kirkkaana pidempään. Säilytä ne ilmatiiviissä pussissa, jossa on mukana pieni pala liitua tai hopean tummumista estävä liina. Myös folio ja ruokasooda voivat toimia apuna tummumien poistamisessa, mutta mitä vähemmän joudut puhdistamaan, sitä helpommalla pääset!
Väliaikainen säilytys – Näin korut säilyvät vauhdissakin mukanasi
Moni koru katoaa juuri silloin, kun ne otetaan hetkeksi pois – tiskatessa, suihkussa tai vaikka puutarhatöitä tehdessä. Paras tapa välttää mystiset katoamiset on pitää tietyissä paikoissa pieniä korukulhoja tai -rasioita, joihin korut voi aina laskea. Esimerkiksi kylpyhuoneeseen, keittiön lähelle ja yöpöydälle voi varata pienen alustan, johon korut asettaa aina samasta paikasta löytyväksi.
Mutta entä sitten ne hetket, kun koruja täytyy riisua muualla kuin kotona? Uimarannalla, kuntosalilla tai puutarhassa ei yleensä ole kätevää rasiaa odottamassa. Tällaisissa tilanteissa kannattaa ottaa käyttöön pieni vetoketjullinen pussukka tai jopa napakka minigrip-pussi, johon korut voi hetkeksi sujauttaa. Pussin voi pitää mukana laukussa tai taskussa, eikä sormus päädy hiekan sekaan tai rannekoru jää unohduksiin pukuhuoneeseen.
Kun korut ovat järjestyksessä, niitä tulee käytettyäkin enemmän!
Kun jokaisella korulla on oma paikkansa, korujen löytämisestä ja käyttämisestäkin tulee helpompaa ja mukavampaa ja lisäksi korut pysyvät hyvässä kunnossa. Käytä lokeroituja rasioita, ripustimia ja pehmeitä säilytysalustoja. Jos rasia tuntuu edelleen kaoottiselta, ehkä on aika käydä korut läpi ja antaa joillekin uusi koti – kierrätyksen, myynnin tai lahjoituksen muodossa. Tai sitten on vain aika lisätä säilytystilaa!
Kun korut ovat siististi järjestyksessä, ne ovat aina valmiina käyttöön ilman sotkujen selvittelyä. Ei enää mystisiä katoamisia, takkuuntuneita kaulaketjuja tai eksyneitä korviksia. Korut kiittävät!